עיצוב מתוק

ורוד זה לא רק צבע, זאת גישה לחיים, לכן אני תמיד מחפשת הזדמנויות לשלב את הצבע הורוד בכל מה שאני עושה. זה יכול להיות בפרויקטים של עיצוב פנים, בחיים של אנשים שסובבים אותי וכמובן בחיים הפרטיים שלי. כל הדרכים להוסיף ורוד בבית שלכם ולמה בכלל כדאי לעשות את זה, ולסיום גם הפתעה מתוקה במיוחד.

כל מי שמכיר אותי יודע שאני אוהבת ורוד

מוצג א – 

ככה התיק שלי נראה, כאילו ברבי הקיאה בתוכו, אני מתה על זה.

אבל מעבר לאהבה האישית שלי אני באמת חושבת שלצבע הוורוד יש כוח, יש שאוהבים אותו ויש ששונאים אותו אבל לא ניתן להישאר אדישים אליו, הוא מושך תשומת לב בכל סיטואציה ומקפיץ כל מצב. בעיני זה יתרון מאוד גדול כשמדברים על עיצוב פנים.

לצבע יש השפעה על ההרגשה וההתנהגות שלנו, הצבע הלבן משרד ניקיון, רעננות ורצינות, הצבע הכחול משרד רוגע ורשמיות וכך גם כל גוון מקושר לסט של תכונות ורגשות שהוא מעורר אצלנו, הצבע הורוד מקושר לאופטימיות, לזימון אהבה ולשפע, כלומר שימוש בצבע שמח ואופטימי בעיצוב הבית תמיד ישפיע עלינו לטובה.

אז מה בעצם הדבר הראשון שאתה צריכים לשאול את עצמכם כשאתם מתחילים לחשוב על עיצוב הבית שלכם? לדעתי השאלה החשובה ביותר היא מה משמח אתכם? מה גורם לכם לחייך? לאן תרצו להגיע בסוף יום ארוך? לאן תרצו להזמין את היקרים לכם? בשבילי לפחות התשובה ברורה, אני רוצה לחזור לבית שגורם ללב שלי לשיר, ושמעלה לי חיוך על הפנים בכל פעם שאני חוזרת הביתה.

ניתן להוסיף בכל סוג של עיצוב ובכל סגנון קריצה מרעננת של צבע דומיננטי שתשדרג את העיצוב ותהפוך אותו לשמח יותר, מרגש יותר ובעיקר אישי יותר. אז אחרי שהבנו את היתרונות של הצבע הורוד ואת היתרונות של שידרוג בחללים שלו בעזרת נגיעה של צבע בואו נראה כמה דוגמאות שמיישמות את הרעיון.

כדי לשלב נגיעה של ורוד בחללים שלנו ניתן לעשות זאת בעזרת צבע, טפט, וילונות, שטיח, כריות או כל סוג של טקסטיל, בעזרת פרחים, יצירת אומנות, הדפס או ספרים (לפעמים מותר לקנות ספרים רק כי הכריכה שלהם יפה)

הערת שוליים

באחד הפרויקטים שלי בלימודים, תרגיל סטודיו בשנה ג, עבדתי על עיצוב של מבנה לימודים חדש של המחלקה לעיצוב פנים בשנקר, כשפיתחתי את רעיון העיצוב עדיין לא החלטתי מה תהיה פלטת הצבעים הנבחרת אז כדי להדגיש את הרעיון סימנתי חלקים מהעיצוב בורוד, שיהיה לבינתיים, ככל שהפרויקט התקדם אהבתי את הבינתיים הזה יותר ויותר, וכשממש התקרבנו להגשה דיברתי עם המנחה שלי ושאלתי האם זה הגיוני לעשות הגשה מטורפת בלימודים שרובה מעוצבת בורוד, התשובה שלה הייתה: "ורוד זה תמיד הדיפולט, אין שום בעיה" זה היה אחד הפרויקטים האהובים עלי.

פינה חדשה בבלוג

מעיצוב מתוק למתוק באופן כללי, עוד פרט מידע חשוב לגביי הוא העובדה שאני מאוד אוהבת לאפות ומאוד אוהבת שוקולד, ועבורי יום בלי שום דבר מתוק הוא לא יום הגיוני.

עוגת שוקולד טובה היא כמו קסם, הכנתי את המתכון הזה בפעם הראשונה כשהייתי בחטיבת הביניים, מאז אפיתי אותו כבר מאות פעמים (ואני לא מגזימה), העברתי אותו לכל החברות ושדרגתי אותו. הפעם ציפיתי את העוגה בציפוי מהמם של גאנש שוקולד לבן מוקצף שנצבע בורוד, כדי שהחיוך יהיה גדול יותר.

אני בדרך כלל מכינה את העוגה על עיוור, בלי למדוד, אבל הפעם, כדי שהמתכון יהיה מדויק מדדתי ובדקתי הכל היטב.

היתרון הגדול של המתכון הוא העובדה שהוא מלכלך רק קערה, מטרפה ידנית וכוס מדידה

מצרכים:

2 כפות רום או ליקר קפה

5 ביצים

1 כוסות קמח

כפית אבקת אפייה

לציפוי- 

200 גרם שוקולד לבן

250 מ"ל שמנת מתוקה

צבע מאכל ג'ל ורוד

לעוגה-

200 גרם חמאה

200 גרם שוקולד מריר

קורט מלח

3/4 כוס סוכר

2 כפות קקאו

גביע יוגורט טבעי, או שמנת חמוצה

1/4 כוס חלב

כף תמצית וניל

בקערה המתאימה למיקרוגל, מניחים את השוקולד שבור לחתיכות, חמאה ומלח וממיסים בפולסים קצרים במיקרו עד שהחמאה נמסה. כאשר החמאה נמסה מערבבים את התערובת עם מטרפה ידנית עד שהשוקולד נמס (החום של החמאה מספיק כדי להמיס את השוקולד, אם נמשיך להמיס במיקרו עד שהשוקולד כולו ימס הטמפרטורה תהיה גבוהה מדי והשוקולד ישרף).

מוסיפים את הסוכר והקקאו ומערבבים היטב. מוסיפים את היוגורט, חלב, תמצית וניל וליקר קפה ומערבבים היטב. מוסיפים את הביצים אחת אחת וטורפים היטב בין כל ביצה.

מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים היטב אבל רק עד שכל הקמח נבלע בתערובת, ערבוב יתר יגרום לעוגה להיות קשה ויבשה.

מעבירים את התערובת לתבנית ואופים בחום של 170 מעלות כחצי שעה עד שהעוגה יוצאת עם פירורים לחים. חשוב לבדוק את העוגה באמצע זמן האפייה כדי לבדוק שהכל מתקדם כראוי.

מניחים את השוקולד וחצי מכמות השמנת המתוקה בקערה חסינת חום וממיסים בבן מרי, כשהשוקולד נמס מערבבים את התערובת היטב ומניחים אותה בצד להצטנן, מעבירים למקרר לשעתיים שלוש עד שהתערובת קרה לחלוטין.

לאחר מספר שעות מוציאים את הגנאש מהמקרר ומעבירים אותה לקערת מיקסר, מוסיפים את שארית השמנת וצבע מאכל ומקציפים.

מעבירים את הגנאש המוקצף ומורחים אותו בצורה חופשית מעל עוגת השוקולד, המראה החופשי מתאים לצבע של העוגה.

לקישוט אפשר לפזר סוכריות צבעוניות, לגלף תלתלי שוקולד מריר או להשאיר את העוגה כפי שהיא.

שיהיה יום מתוק

No Comments

Post A Comment