מסיבת חנוכריסמס

אני מאוד אוהבת לארח, אני אוהבת לארגן מסיבות, לבשל, לקשט ולארגן כל מיני הפתעות, אבל אני בעיקר אוהבת להנות עם חברים שלי.

בשנה שעברה החלטתי לארגן מסיבת חנוכריסילבסטר, כל האירועים די חפפו וזאת הייתה הזדמנות טובה למסיבה, האמת שהיה מעולה והחלטתי לשמר את המסורת.

אז גם השנה תתקיים אצלי בדירה מסיבת חנוכריסמס (הסילבסטר לא הסתדר לנו השנה) והקונספט הוא מרקים וקינוחים.

רציתי לשתף אתכם איך אני מארגנת דבר כזה, לתת כמה עצות למסיבה מוצלחת ולסיום יהיה מתכון לאחד מהקינוחים שאני אכין למסיבה.

אבל לפני שאנחנו מתחילים להתארגן למסיבה אני רוצה לספר לכם שהפוסט הזה הוא חלק מבלוג הופ חגיגי שאני משתתפת בו יחד עם עוד בלוגריות מוכשרות. הפעם הנושא שלנו היה אירוח לכבוד חנוכה ובין כולנו יש מגוון של טיפים, רעיונות והדרכות שיעזרו לכם לעשות מסיבה מדהימה. את הקישור לפוסטים של חברותי המוכשרות תמצאו לקראת סוף הפוסט.

אז קודם כל קונספט –

במקרה הספציפי הזה הקונספט מבוסס על האירוע, אני מביאה עץ חג מולד, מקשטת אותו ובכלל כל הדירה מקבלת אווירה חג – אורות מנצנצים, קישוטים תלויים ובערב המסיבה יהיו דלוקים נרות, עששיות ועוד.

אני חייבת לציין שכשקישטתי את הדירה בשנה שעברה לקראת המסיבה הבנתי סוף סוף את ההתלהבות מחג המולד, יש משהו מאוד משמח ונעים לקשט את הבית לכבוד חג, נוצרת אווירה מאוד מיוחדת שלא כל כך קיימת בחגים שלנו.

עכשיו מה עושים כשהאירוח לא נופל על חג מסוים שמכתיב לנו את הקונספט, במצבים כאלו אני תמיד בורחת למקומות המוכרים והאהובים עלי: שילוב של ורוד ודברים מנצנצים, אבל בפועל קונספט למסיבה יכול להגיע מכל דבר – זאת יכולה להיות מסיבת פיצה (עשיתי גם כזאת), מסיבת שחור לבן או מסיבת סוף קיץ… הרעיון יכול לקחת השראה ממשהו שאתם אוהבים, מתאריך או פשוט מצבע אהוב, ואז בונים את הכל מסביב למוטיב המרכזי.

אני בדרך כלל אוהבת שכל האוכל מדבר באותה שפה עיצובית ואז גם הקישוטים והדברים מסביב מתאימים כולם, עכשיו בסופו של דבר השאלה היא מי הם האורחים שלכם, מה הם אוהבים ומה אפשר לעשות כדי לשמח את כולם. אולי כדאי לארגן גם הפעלה קטנה או עוד משהו שיוסיף עניין למסיבה.

במסיבה הקרובה שלי יהיו כמה אקסטרות חוץ מאוכל טעים וקישוטים יפים – קודם כל תהיה החלפת מתנות, כל האורחים במסיבה מתבקשים להביא מתנה קטנה ותהיה הגרלה שבה כל אחד יקח מתנה מהעץ. בנוסף יהיה אזור עם מצלמת פולארויד (הרכש החדש והמאוד כיפי שלי) שבה כולם יוכלו להצטלם ולתלות את התמונות, וחוץ מזה יהיה גם משחק קטן אבל אני לא רוצה לגלות את כל ההפתעות לאורחים.

ההחלטה על כיבוד של מרקים וקינוחים הייתה כי אני מאוד אוהבת להכין קינוחים אבל אנשים צריכים גם לאכול משהו לפני הקינוחים, אז חשבתי מה יכול להיות פתרון קל, מגוון, כיפי ומתאים לאווירה חורפית (בתקווה שתהיה אווירה חורפית) והתשובה שלי הייתה מרקים.

בערב המסיבה יהיו 4 סוגים של מרקים (אחד מהם הוא המרק הכתום שכתבתי עליו בפוסט הזה), מגוון תוספות למרקים כמו קרוטונים, שקדי מרק, שמנת חמוצה ועוד, סוג של לחם או שניים ובערך 5 סוגים של קינוחים.

אבל אף פעם אי אפשר לדעת כי ברגע האמת אני נלחצת ומכינה עוד כמה (שלא יחסר).

את מקורות ההשראה שלי כמו תמיד מצאתי בפינטרסט:

באופן כללי כשאני מארחת אני מעדיפה להכין דברים קלים, שההכנה שלהם לא מצריכה מאמץ גדול במיוחד, אבל מצד שני הם עושים רושם, ככה אני יכולה לחלק לי את שלבי ההכנה למשך כמה ימים, לעבוד לאט ובנוחות ולהגיע למסיבה עצמה עם חשק לחיות.

עכשיו בואו נדבר שניה על חנוכה – אני יודעת שזה חג של שמן וטיגונים, אבל אני פשוט שונאת לטגן, זאת הפעולה שאני הכי פחות אוהבת במטבח ואני תמיד אעדיף להימנע ממנה, אני גם מעדיפה לא לעמוד במטבח כל הערב כשכולם נהנים ואני תקועה מול מחבת ומריחה כמו שמן. הפתרון שלי הוא שילוב של קנייה חכמה, בשנה שעברה קניתי סופגניות איכותיות וזה ממש סגר את הפינה עם יתר הדברים שהכנתי. השנה אם להיות כנה אני לא מתכוונת אפילו לקנות סופגניות, יש איזה טירוף מוחלט מסביב לנושא הסופגניות וכולם מגיעים לסוף החג כשהם נמצאים ברוויה – מבחינתי הטריגר הוא החברה ולא מאכלי החג הספציפיים.

זמן למתכון

במסיבות אני מאוד אוהבת להכין קינוחי כוסות, זה פתרון קל שנראה מעולה והוא גם כיפי לאכילה. האמת שזה לא מתכון אלא יותר הצעת הגשה והזמנה עבורכם לעשות את השילובים שאתם רוצים.

לקינוח כוסות טוב צריך לשלב משהו פריך, משהו קרמי ואיזשהו פרי, וכמובן כוסות או כוסיות הגשה קטנות.

מפה אתם מוזמנים להרכיב את שילוב הטעמים שאתם אוהבים בעזרת מרכיבי הבסיס שיפורטו למטה. אני אדגים 2 סוגים של כוסות שאני מתכוונת לעשות:

כוסות של תותים, קרם פטיסייר שוקולד, קצפת ושטרויזל וניל

כוסות של בננות, קרם פטיסייר, קצפת ושטרויזל קקאו

 

בשביל הקינוחים צריך להכין

 

שטרויזל וניל – על פי המתכון הזה של עוגיונט (אני הכפלתי כמויות)

שטרויזל קקאו – מתוך המתכון הזה של מתכונישן

קרם פטיסייר וניל – פירוט בהמשך

קרם פטיסייר שוקולד – פירוט בהמשך

קצפת – 500 מ"ל שמנת מתוקה מוקצפת עם 2 כפות סוכר ו-2 כפות אינסטנט פודינג וניל

פירות חתוכים

לגרסת שוקולד – 

300 גרם שוקולד מריר

לקרם פטיסייר – 

7 חלמונים 

1 ליטר חלב

מקל וניל או 2 שקיות סוכר וניל 

120 גרם קורנפלור

100 גרם חמאה

בסיר בינוני מחממים 3/4 מכמות החלב, הוניל והסוכר עד לנקודה בה החלב כמעט רותח.

במקביל מערבבים בקערה את החלמונים, יתר החלב והקורנפלור לקבלת תערובת אחידה שאותה מעבירים במסננת דקה כדי להיות בטוחים שאין גושים או דברים מיותרים. 

כשהחלב חם מוזגים מעט ממנו לתוך תערובת החלמונים תוך כדי טריפה על מנת להשוות טמפרטורות, מחזירים את תערובת החלב לאש נמוכה ומוזגים לתוכה באיטיות את החלמונים תוך כדי טריפה. ממשיכים לטרוף ללא הפסקה במשך כמה דקות עד שהתערובת מסמיכה.

זאת הנקודה בה אפשר להפוך את הקרם לגרסת השוקולד, אני חילקתי את הכמות ל-2, חצי ממנה נשארה בטעם וניל והיתר הפך לשוקולד.

גרסת הוניל – מעבירים את התערובת לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומפעילים על מהירות בינונית, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהתערובת מתקררת.

גרסת השוקולד – מעבירים את התערובת לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומפעילים על מהירות בינונית, מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שהתערובת מתקררת.

בשני המקרים ניתן גם לעבוד עם מטרפה ידנית, זה כמובן תלוי בשרירים שיש לכם בידיים.

אם אתם מחלקים את התערובת ל-2 שימו לב שצריך לחלק בחצי את כמויות החמאה והשוקולד.

עכשיו להרכבה:

בוחרים כוסות יפות, צנצנות קטנות או כל כלי קטן שיש לכם בבית ומתחילים להרכיב.

אין חוקים או סדר מסוים, אפשר להתחיל בשטרויזל או בקרם פטיסייר, או בכלל בפירות, רק כדאי להפריד בין סוגי הקרם בפירות ופירורים. אם אתם רוצים לפשט את ההכנה עוד יותר ניתן גם לוותר על ההכנה של הפטיסייר ולהכין את הקינוחים רק עם קצפת.

ובכלל תוספות יתקבלו בברכה – אפשר להוסיף אגוזים, שוקולד קצוץ, סוכריות קופצות… (רק תשתדלו בלי תערובת של בשר ואפונה) הכל הולך, רק תהנו עם זה.

צילום: אריאל מדינה 

עכשיו אחרי שהכנתם קינוחי כוסות טעימים אתם מוזמנים לקפוץ לבלוג של נילי ואורטל המוכשרות craft and dreams, וללמוד איך מכינים חנוכיית כדורגל לילדים, פעילות מהנה לילדים. אתם מוזמנים לקרוא את הפוסטים של כולן ולשדרג את המסיבה הקרובה שלכם.

חנוכה שמח !

צילום: אריאל מדינה 
קראו פוסטים נוספים בבלוג
No Comments

Post A Comment